Mángoldos krumplisaláta recept
Hozzávalók:
- 50 dkg krumpli (tisztítva mért súly)
- 1 kis fej lila hagyma
- 1 marék apró mángold levél
- 3 dl tejföl
- 2 ek majonéz
- 1 tk mustár
- 1 nagy csipet só
Elkészítése:
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A krumplit kockára vágjuk, és sós vízben puhára főzzük, de ne főzzük szét. Leszűrjük, lecsepegtetjük, és hagyjuk kihűlni.
A mángold leveleket lecsepegtetjük, apróra tépkedjük. Ha már vastagabb főér van bennük, azt kitépjük. A lila hagymát apróra kockázzuk.
A tejfölt elkeverjük a sóval, a mustárral és a majonézzel. Beleforgatjuk a hagymát, a leveleket és a kihűlt krumplit. Kínálhatjuk azonnal, de előre is elkészíthetjük, úgy jobban összeérnek az ízek.
Tipp:
Szerencsére a tavasszal elvetett mángold minden egyes szeme kikelt. Ezért most igen csak ritkításra volt szükség. Gondolkodtam, mi is legyen a sorsa a sok friss, apró levélkének. Aztán jött az ötlet, hogy egy részét beleszórom a krumplisalátába. A család egyik kedvencéhez, a rántott csirkéhez készült köretként. Nagy sikere lett.