Mángoldos krumplisaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Mángoldos krumplisaláta

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli (tisztítva mért súly)
  • 1 kis fej lila hagyma
  • 1 marék apró mángold levél
  • 3 dl tejföl
  • 2 ek majonéz
  • 1 tk mustár
  • 1 nagy csipet só

Elkészítése:

Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A krumplit kockára vágjuk, és sós vízben puhára főzzük, de ne főzzük szét. Leszűrjük, lecsepegtetjük, és hagyjuk kihűlni.

A mángold leveleket lecsepegtetjük, apróra tépkedjük. Ha már vastagabb főér van bennük, azt kitépjük. A lila hagymát apróra kockázzuk.

A tejfölt elkeverjük a sóval, a mustárral és a majonézzel. Beleforgatjuk a hagymát, a leveleket és a kihűlt krumplit. Kínálhatjuk azonnal, de előre is elkészíthetjük, úgy jobban összeérnek az ízek.

Tipp:

Szerencsére a tavasszal elvetett mángold minden egyes szeme kikelt. Ezért most igen csak ritkításra volt szükség. Gondolkodtam, mi is legyen a sorsa a sok friss, apró levélkének. Aztán jött az ötlet, hogy egy részét beleszórom a krumplisalátába. A család egyik kedvencéhez, a rántott csirkéhez készült köretként. Nagy sikere lett.