Majonézes zöldbabsaláta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 35 dkg zöldbab
- 3 gerezd fokhagyma
- kb 12 dkg tejföl
- kb 7 dkg majonéz
- fél citrom
- 1 tk mustár
- só, bors ízlés szerint
- kevés snidling
Elkészítése:
A bab végeit levágjuk, felaprítjuk és egy edénybe tesszük. Hozzáadjuk a meghámozott fokhagymát, kevés sót, felengedjük vízzel és megfőzzük.
A kész babot leszűrjük és hűlni hagyjuk.
Közben elkészítjük az öntetet. A tejfölhöz hozzáadjuk a majonézt, mustárt, belefacsarjuk a citrom levét (lehet hogy nem kell mind!), sózzuk és borsozzuk, majd az egészet alaposan összekeverjük. Beleforgatjuk a babot és a babbal együtt megfőzött fokhagymát felaprítva (aki nem szereti, kihagyhatja belőle). Megkóstoljuk és ha szükséges, akkor utánízesítjük és belekeverjük az aprított metélőhagymát.
Fogyasztás előtt pár órára hűtőbe tesszük.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »