Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Majonézes zöldbabsaláta recept

Majonézes zöldbabsaláta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 35 dkg zöldbab
    • 3 gerezd fokhagyma
    • kb 12 dkg tejföl
    • kb 7 dkg majonéz
    • fél citrom
    • 1 tk mustár
    • só, bors ízlés szerint
    • kevés snidling

    Elkészítése:

    A bab végeit levágjuk, felaprítjuk és egy edénybe tesszük. Hozzáadjuk a meghámozott fokhagymát, kevés sót, felengedjük vízzel és megfőzzük.

    A kész babot leszűrjük és hűlni hagyjuk.

    Közben elkészítjük az öntetet. A tejfölhöz hozzáadjuk a majonézt, mustárt, belefacsarjuk a citrom levét (lehet hogy nem kell mind!), sózzuk és borsozzuk, majd az egészet alaposan összekeverjük. Beleforgatjuk a babot és a babbal együtt megfőzött fokhagymát felaprítva (aki nem szereti, kihagyhatja belőle). Megkóstoljuk és ha szükséges, akkor utánízesítjük és belekeverjük az aprított metélőhagymát.

    Fogyasztás előtt pár órára hűtőbe tesszük.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá