Majonézes zöldbabsaláta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 35 dkg zöldbab
- 3 gerezd fokhagyma
- kb 12 dkg tejföl
- kb 7 dkg majonéz
- fél citrom
- 1 tk mustár
- só, bors ízlés szerint
- kevés snidling
Elkészítése:
A bab végeit levágjuk, felaprítjuk és egy edénybe tesszük. Hozzáadjuk a meghámozott fokhagymát, kevés sót, felengedjük vízzel és megfőzzük.
A kész babot leszűrjük és hűlni hagyjuk.
Közben elkészítjük az öntetet. A tejfölhöz hozzáadjuk a majonézt, mustárt, belefacsarjuk a citrom levét (lehet hogy nem kell mind!), sózzuk és borsozzuk, majd az egészet alaposan összekeverjük. Beleforgatjuk a babot és a babbal együtt megfőzött fokhagymát felaprítva (aki nem szereti, kihagyhatja belőle). Megkóstoljuk és ha szükséges, akkor utánízesítjük és belekeverjük az aprított metélőhagymát.
Fogyasztás előtt pár órára hűtőbe tesszük.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »










