Majonézes zöldbabsaláta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 35 dkg zöldbab
- 3 gerezd fokhagyma
- kb 12 dkg tejföl
- kb 7 dkg majonéz
- fél citrom
- 1 tk mustár
- só, bors ízlés szerint
- kevés snidling
Elkészítése:
A bab végeit levágjuk, felaprítjuk és egy edénybe tesszük. Hozzáadjuk a meghámozott fokhagymát, kevés sót, felengedjük vízzel és megfőzzük.
A kész babot leszűrjük és hűlni hagyjuk.
Közben elkészítjük az öntetet. A tejfölhöz hozzáadjuk a majonézt, mustárt, belefacsarjuk a citrom levét (lehet hogy nem kell mind!), sózzuk és borsozzuk, majd az egészet alaposan összekeverjük. Beleforgatjuk a babot és a babbal együtt megfőzött fokhagymát felaprítva (aki nem szereti, kihagyhatja belőle). Megkóstoljuk és ha szükséges, akkor utánízesítjük és belekeverjük az aprított metélőhagymát.
Fogyasztás előtt pár órára hűtőbe tesszük.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »