Majonézes zöldbabsaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 35 dkg zöldbab
  • 3 gerezd fokhagyma
  • kb 12 dkg tejföl
  • kb 7 dkg majonéz
  • fél citrom
  • 1 tk mustár
  • só, bors ízlés szerint
  • kevés snidling

Elkészítése:

A bab végeit levágjuk, felaprítjuk és egy edénybe tesszük. Hozzáadjuk a meghámozott fokhagymát, kevés sót, felengedjük vízzel és megfőzzük.

A kész babot leszűrjük és hűlni hagyjuk.

Közben elkészítjük az öntetet. A tejfölhöz hozzáadjuk a majonézt, mustárt, belefacsarjuk a citrom levét (lehet hogy nem kell mind!), sózzuk és borsozzuk, majd az egészet alaposan összekeverjük. Beleforgatjuk a babot és a babbal együtt megfőzött fokhagymát felaprítva (aki nem szereti, kihagyhatja belőle). Megkóstoljuk és ha szükséges, akkor utánízesítjük és belekeverjük az aprított metélőhagymát.

Fogyasztás előtt pár órára hűtőbe tesszük.