Majonézes kukoricasaláta recept
Hozzávalók:
- 1 db morzsolt kukorica konzerv
- 1 kis fej lilahagyma
- 200 g tejföl (12 %-os)
- 100 g majonéz
- 2 teáskanál kristálycukor
- 0,5 teáskanál mustár
- 0,5 teáskanál citromlé
- 2 csipet só
- csipet fehér bors (őrölt)
Elkészítése:
A csemegekukoricát alaposan leszűrjük.
Egy tálban alaposan összekeverjük a tejfölt, a majonézt, a mustárt, a cukrot és a citromlevet. Sózzuk és borsozzuk.
A lilahagymát apró kockára vágjukés a kukoricával együtt a salátaöntethez adjuk, majd alaposan összekeverjük.
Pár órára hűtőbe tesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










