Majonézes krumplisaláta tojással recept

Hozzávalók:
- 70 dkg burgonya
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 fej lila hagyma
- 3 szál csemegehagyma
Öntethez:
- 300 g majonéz
- 250 g tejföl
- 1 ek mustár
- 1 ek (olíva)olaj
- 1 kk só
- 1 kk őrölt bors
- 1 tk cukor
Elkészítése:
A burgonyákat sós vízben megfőzzük, majd lehűtjük, lehéjazzuk és ízlés szerint kockára vagy karikára vágjuk.
A tojásokat szintén megfőzzük, majd azokat is lehűtjük és feldaraboljuk.
A lilahagymákat felkockázzuk, a csemegehagymát pedig karikázzuk.
Az öntethez egy keverőtálba tesszük a hozzávalókat és (kézi keverővel vagy turmixxal) jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a burgonyához.
Beletesszük a tojást és a hagymákat és óvatosan, nehogy a főtt burgonya összetörjön, így együtt mindent összekeverünk, átforgatjuk.
A tetejét főtt tojással és némi zölddel díszíthetjük és hűtőszekrényben téve hagyjuk míg teljesen ki nem hűl, hogy az ízek összeérjenek.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »