Majonézes krumplisaláta tojással recept
Hozzávalók:
- 70 dkg burgonya
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 fej lila hagyma
- 3 szál csemegehagyma
Öntethez:
- 300 g majonéz
- 250 g tejföl
- 1 ek mustár
- 1 ek (olíva)olaj
- 1 kk só
- 1 kk őrölt bors
- 1 tk cukor
Elkészítése:
A burgonyákat sós vízben megfőzzük, majd lehűtjük, lehéjazzuk és ízlés szerint kockára vagy karikára vágjuk.
A tojásokat szintén megfőzzük, majd azokat is lehűtjük és feldaraboljuk.
A lilahagymákat felkockázzuk, a csemegehagymát pedig karikázzuk.
Az öntethez egy keverőtálba tesszük a hozzávalókat és (kézi keverővel vagy turmixxal) jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a burgonyához.
Beletesszük a tojást és a hagymákat és óvatosan, nehogy a főtt burgonya összetörjön, így együtt mindent összekeverünk, átforgatjuk.
A tetejét főtt tojással és némi zölddel díszíthetjük és hűtőszekrényben téve hagyjuk míg teljesen ki nem hűl, hogy az ízek összeérjenek.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










