Majonézes burgonyasaláta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1-1,25 kg krumpli
- 850 g tejföl (1 vödör)
- 1 kis tubus majonéz (70g)
- só, bors, ecet
- 1 fej lila hagyma
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk és sós vízben megfőzzük. Leöntjük róla a vizet és kihűtjük. Egy nagy tálba 1 ek ecetet öntünk és elkeverjük 1 dl vízzel.
Sóval, borssal egy kiskanál cukorral ízesítjük. Addig kevergetjük, amíg a cukor és a só elolvad.
A lila hagymát apró kockára a vágjuk és beleszórjuk az alaplébe, majd a tejföllel és a majonézzel elkeverjük.
Amikor a burgonya kihűlt összeforgatjuk a majonézes alappal. Zeller zölddel, metélőhagymával tovább ízesíthetjük, díszíthetjük.
A majonézes burgonyasaláta kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 146 kcal
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 13 g
Zsír: 10 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 13 g
Zsír: 10 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.