Majonézes burgonyasaláta recept
Hozzávalók:
- 1-1,25 kg krumpli
- 850 g tejföl (1 vödör)
- 1 kis tubus majonéz (70g)
- só, bors, ecet
- 1 fej lila hagyma
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk és sós vízben megfőzzük. Leöntjük róla a vizet és kihűtjük. Egy nagy tálba 1 ek ecetet öntünk és elkeverjük 1 dl vízzel.
Sóval, borssal egy kiskanál cukorral ízesítjük. Addig kevergetjük, amíg a cukor és a só elolvad.
A lila hagymát apró kockára a vágjuk és beleszórjuk az alaplébe, majd a tejföllel és a majonézzel elkeverjük.
Amikor a burgonya kihűlt összeforgatjuk a majonézes alappal. Zeller zölddel, metélőhagymával tovább ízesíthetjük, díszíthetjük.
A majonézes burgonyasaláta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 13 g
Zsír: 10 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »

