Majonézes burgonyasaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1-1,25 kg krumpli
  • 850 g tejföl (1 vödör)
  • 1 kis tubus majonéz (70g)
  • só, bors, ecet
  • 1 fej lila hagyma

Elkészítése:

A krumplit meghámozzuk és sós vízben megfőzzük. Leöntjük róla a vizet és kihűtjük. Egy nagy tálba 1 ek ecetet öntünk és elkeverjük 1 dl vízzel.

Sóval, borssal egy kiskanál cukorral ízesítjük. Addig kevergetjük, amíg a cukor és a só elolvad.

A lila hagymát apró kockára a vágjuk és beleszórjuk az alaplébe, majd a tejföllel és a majonézzel elkeverjük.

Amikor a burgonya kihűlt összeforgatjuk a majonézes alappal. Zeller zölddel, metélőhagymával tovább ízesíthetjük, díszíthetjük.