Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lila hagymás, tejfölös csicsókasaláta recept

Lila hagymás, tejfölös csicsókasaláta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 35 dkg csicsóka (tisztítva mért súly)
    • 2 kisebb fej lila hagyma
    • 2 dl tejföl
    • 1 ek majonéz
    • 1 púpos tk mustár
    • 0,5 kk só
    • 1 nagy csipet őrölt bors

    Elkészítése:

    A csicsókát megtisztítjuk, egy tiszta kefével jól átdörzsöljük, kisebb kockára vágjuk. Sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük, és hagyjuk kihűlni.

    Közben a lila hagymát apróra kockázzuk.

    A tejfölt a majonézzel, mustárral, sóval, és borssal simára keverjük, majd beleforgatjuk a hagymát, és a kihűlt csicsókát.

    Tipp:

    Arra gondoltam, hogy a kedvenc krumpli salátánkat most csicsókával fogom elkészíteni. Próbaképpen csak egy kis adagot állítottam össze biztos, ami biztos, de nagyon finom lett. Bár a csicsóka jellegzetes íze azért érezhető, de aki kedveli a szegények krumpliját, az ezt a salátát is szeretni fogja. Szuper köret sültekhez, bundás húsokhoz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá