Lila hagymás, tejfölös csicsókasaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 35 dkg csicsóka (tisztítva mért súly)
  • 2 kisebb fej lila hagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek majonéz
  • 1 púpos tk mustár
  • 0,5 kk só
  • 1 nagy csipet őrölt bors

Elkészítése:

A csicsókát megtisztítjuk, egy tiszta kefével jól átdörzsöljük, kisebb kockára vágjuk. Sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük, és hagyjuk kihűlni.

Közben a lila hagymát apróra kockázzuk.

A tejfölt a majonézzel, mustárral, sóval, és borssal simára keverjük, majd beleforgatjuk a hagymát, és a kihűlt csicsókát.

Tipp:

Arra gondoltam, hogy a kedvenc krumpli salátánkat most csicsókával fogom elkészíteni. Próbaképpen csak egy kis adagot állítottam össze biztos, ami biztos, de nagyon finom lett. Bár a csicsóka jellegzetes íze azért érezhető, de aki kedveli a szegények krumpliját, az ezt a salátát is szeretni fogja. Szuper köret sültekhez, bundás húsokhoz.