Kapros kukoricasaláta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1 doboz konzerv csemege kukorica
- 1 pohár (200 g) tejföl
- 1 mokkás kanál só
- őrölt fehér bors
- kevés friss, vagy szárított kapor
- 1 kanál extra szűz olíva olaj
Elkészítése:
A dobozos csemege kukoricát lecsöpögtetjük, elkeverjük sóval, kevés őrölt fehér borssal, tejföllel, vagy ha valaki jobban kedveli joghurttal, (így könnyebb lesz salátánk) és ízlés szerinti mennyiségű extra szűz olíva olajjal.
A friss, apróra vágott, vagy szárított morzsolt kaprot is keverjük salátánkhoz.
A kapor mellett, vagy helyette illik a salátába a snidling, vagy az újhagyma is. Drágább, de összetettebb ízű, ha a tejföl, vagy joghurt helyett majonézt használunk hozzá.
A kapros kukoricasaláta kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 150 kcal
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 13 g
Zsír: 10 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 13 g
Zsír: 10 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.