Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kapros kukoricasaláta recept

Kapros kukoricasaláta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 doboz konzerv csemege kukorica
    • 1 pohár (200 g) tejföl
    • 1 mokkás kanál só
    • őrölt fehér bors
    • kevés friss, vagy szárított kapor
    • 1 kanál extra szűz olíva olaj

    Elkészítése:

    A dobozos csemege kukoricát lecsöpögtetjük, elkeverjük sóval, kevés őrölt fehér borssal, tejföllel, vagy ha valaki jobban kedveli joghurttal, (így könnyebb lesz salátánk) és ízlés szerinti mennyiségű extra szűz olíva olajjal.

    A friss, apróra vágott, vagy szárított morzsolt kaprot is keverjük salátánkhoz.

    A kapor mellett, vagy helyette illik a salátába a snidling, vagy az újhagyma is. Drágább, de összetettebb ízű, ha a tejföl, vagy joghurt helyett majonézt használunk hozzá.

    A kapros kukoricasaláta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 150 kcal
    Fehérje: 3 g
    Szénhidrát: 13 g
    Zsír: 10 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá