Krumplisaláta újhagymával recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
- 10 szem nagyobb krumpli
- kis csokor újhagyma, zöldjével együtt
- néhány petrezselyem, és kevés lestyán zöld levele
- 1 ek olíva olaj
- 1 ek. almaecet
- 1 dl száraz fehérbor (elhagyható, vízzel helyettesíthető)
- kevés só, őrölt bors, fokhagymapor
Elkészítése:
A krumplit héjában, sós vízben feltettem főni. Addig felszeltem a további hozzávalókat.
Az újhagymát vékony karikákra, a petrezselyem, a lestyán zöldjét, nem túl apróra vágtam. Kevés sót tettem rá, majd összeforgattam. Közben, a krumpli is megfőtt.
Kihűlés után meghámoztam, karikára vágtam, majd hozzáöntöttem kevés száraz fehérbort, almaecetet, olíva olajat,és összekevertem a zöldekkel. Fokhagymaport szórtam rá, (ezt, én készítettem a múlt nyáron) őrölt borssal, és még egy kis sóval beállítottam a végleges ízt. Nem biztos, hogy holnap, nem kell kicsit utána sózni, mert a krumpli szívja magába a sót.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.