Krumplisaláta újhagymával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 10 szem nagyobb krumpli
  • kis csokor újhagyma, zöldjével együtt
  • néhány petrezselyem, és kevés lestyán zöld levele
  • 1 ek olíva olaj
  • 1 ek. almaecet
  • 1 dl száraz fehérbor (elhagyható, vízzel helyettesíthető)
  • kevés só, őrölt bors, fokhagymapor

Elkészítése:

A krumplit héjában, sós vízben feltettem főni. Addig felszeltem a további hozzávalókat.

Az újhagymát vékony karikákra, a petrezselyem, a lestyán zöldjét, nem túl apróra vágtam. Kevés sót tettem rá, majd összeforgattam. Közben, a krumpli is megfőtt.

Kihűlés után meghámoztam, karikára vágtam, majd hozzáöntöttem kevés száraz fehérbort, almaecetet, olíva olajat,és összekevertem a zöldekkel. Fokhagymaport szórtam rá, (ezt, én készítettem a múlt nyáron) őrölt borssal, és még egy kis sóval beállítottam a végleges ízt. Nem biztos, hogy holnap, nem kell kicsit utána sózni, mert a krumpli szívja magába a sót.