Krumplisaláta tejszínnel, snidlinggel recept
Hozzávalók:
- 1,5 kg krumpli
- 2 dl (extra szűz olíva)olaj
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 2 fej lilahagyma
- 3 főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - kevés fokhagymapor
- 1 kis csokor snidling
- 200 g főzőtejszín
- 1 evőkanál fehérborecet
- 1 kávéskanál cukor
- kevés só
- frissen őrölt bors
Elkészítése:
A krumplit héjastól a tojásokkal együtt megfőzzük enyhén sós vízben. Nem kell túl főzni! Leöntjük a levét kihűtjük.
A krumpli héját lehúzzuk, felszeleteljük a tojásokkal együtt.
A hagymát felkarikázzuk, sózzuk, a snidlinget felaprítjuk.
A feldarabolt főtt tojásból, a citromléből, a reszelt citromhéjból, a tejszínből, kevés sóból, őrölt borsból, olíva olajból, cukorból, borecetből, fokhagymaporból hamis majonézt készítünk (a hozzávalóit alaposan kikeverjük).
A felszelt krumplihoz hozzákeverjük óvatosan a mártást, a snidlinget és a hagymát (vigyázva, hogy ne törjön össze!).
Kevés snidlinggel, durvára tört borssal díszítve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

