Krumplisaláta tejszínnel, snidlinggel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1,5 kg krumpli
  • 2 dl (extra szűz olíva)olaj
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 2 fej lilahagyma
  • 3 főtt tojás
  • kevés fokhagymapor
  • 1 kis csokor snidling
  • 200 g főzőtejszín
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • 1 kávéskanál cukor
  • kevés só
  • frissen őrölt bors

Elkészítése:

A krumplit héjastól a tojásokkal együtt megfőzzük enyhén sós vízben. Nem kell túl főzni! Leöntjük a levét kihűtjük.
A krumpli héját lehúzzuk, felszeleteljük a tojásokkal együtt.

A hagymát felkarikázzuk, sózzuk, a snidlinget felaprítjuk.

A feldarabolt főtt tojásból, a citromléből, a reszelt citromhéjból, a tejszínből, kevés sóból, őrölt borsból, olíva olajból, cukorból, borecetből, fokhagymaporból hamis majonézt készítünk (a hozzávalóit alaposan kikeverjük).

A felszelt krumplihoz hozzákeverjük óvatosan a mártást, a snidlinget és a hagymát (vigyázva, hogy ne törjön össze!).

Kevés snidlinggel, durvára tört borssal díszítve tálaljuk.