Kocsonyázott szárnyas saláta recept
Hozzávalók:
A leveshez:
- 1 kg-os csirke vagy ugyanilyen súlyú tyúk
- 1 csomó leveszöldség
- 1 fej vöröshagyma
- só
- szemes bors
- mokkáskanálnyi köménymag
- csipetnyi szerecsendió-virág
- körömnyi babérlevél
- 2-3 szem szegfűszeg
A mártáshoz:
- 3 dl tejföllel hígított 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSos francia majonéz - 3 evőkanál zselatin
A salátához:
- 4 ecetes uborka
- fél doboz tejes kukorica vagy 1 kis üveg mexikói saláta
Elkészítés:
A hozzávalókból a szokott módon levest főzünk, majd a húst kivesszük, kicsontozzuk, nagyobb kockákra vágjuk. A sárga- meg fehérrépát apró kockákra szeljük, és ugyanígy daraboljuk fel az ecetes uborkát is. A tartármártásba keverjük, és a leszűrt kukoricát vagy mexikói salátát is hozzáadjuk. A zselatint 1,5 dl hideg levessel simára keverjük, tovább keverve egy percig forraljuk, majd langyosra hűtve a salátába szűrjük. Hideg vízzel kiöblített formába töltjük, és a frizsiderben hagyjuk megdermedni. Tálra borítva adjuk asztalra. (A maradék levest külön tálalhatjuk.)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

