Kocsonyázott szárnyas saláta recept

Hozzávalók:
A leveshez:
- 1 kg-os csirke vagy ugyanilyen súlyú tyúk
- 1 csomó leveszöldség
- 1 fej vöröshagyma
- só
- szemes bors
- mokkáskanálnyi köménymag
- csipetnyi szerecsendió-virág
- körömnyi babérlevél
- 2-3 szem szegfűszeg
A mártáshoz:
- 3 dl tejföllel hígított 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSos francia majonéz
- 3 evőkanál zselatin
A salátához:
- 4 ecetes uborka
- fél doboz tejes kukorica vagy 1 kis üveg mexikói saláta
Elkészítés:
A hozzávalókból a szokott módon levest főzünk, majd a húst kivesszük, kicsontozzuk, nagyobb kockákra vágjuk. A sárga- meg fehérrépát apró kockákra szeljük, és ugyanígy daraboljuk fel az ecetes uborkát is. A tartármártásba keverjük, és a leszűrt kukoricát vagy mexikói salátát is hozzáadjuk. A zselatint 1,5 dl hideg levessel simára keverjük, tovább keverve egy percig forraljuk, majd langyosra hűtve a salátába szűrjük. Hideg vízzel kiöblített formába töltjük, és a frizsiderben hagyjuk megdermedni. Tálra borítva adjuk asztalra. (A maradék levest külön tálalhatjuk.)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »
Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »