Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kocsonyázott szárnyas saláta recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A leveshez:

    • 1 kg-os csirke vagy ugyanilyen súlyú tyúk
    • 1 csomó leveszöldség
    • 1 fej vöröshagyma
    • szemes bors
    • mokkáskanálnyi köménymag
    • csipetnyi szerecsendió-virág
    • körömnyi babérlevél
    • 2-3 szem szegfűszeg

    A mártáshoz:

    • 3 dl tejföllel hígított 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSos francia majonéz
    • 3 evőkanál zselatin

    A salátához:

    • 4 ecetes uborka
    • fél doboz tejes kukorica vagy 1 kis üveg mexikói saláta

    Elkészítés:
    A hozzávalókból a szokott módon levest főzünk, majd a húst kivesszük, kicsontozzuk, nagyobb kockákra vágjuk. A sárga- meg fehérrépát apró kockákra szeljük, és ugyanígy daraboljuk fel az ecetes uborkát is. A tartármártásba keverjük, és a leszűrt kukoricát vagy mexikói salátát is hozzáadjuk. A zselatint 1,5 dl hideg levessel simára keverjük, tovább keverve egy percig forraljuk, majd langyosra hűtve a salátába szűrjük. Hideg vízzel kiöblített formába töltjük, és a frizsiderben hagyjuk megdermedni. Tálra borítva adjuk asztalra. (A maradék levest külön tálalhatjuk.)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá