Kocsonyázott szárnyas saláta recept

Hozzávalók:
A leveshez:
- 1 kg-os csirke vagy ugyanilyen súlyú tyúk
- 1 csomó leveszöldség
- 1 fej vöröshagyma
- só
- szemes bors
- mokkáskanálnyi köménymag
- csipetnyi szerecsendió-virág
- körömnyi babérlevél
- 2-3 szem szegfűszeg
A mártáshoz:
- 3 dl tejföllel hígított 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSos francia majonéz
- 3 evőkanál zselatin
A salátához:
- 4 ecetes uborka
- fél doboz tejes kukorica vagy 1 kis üveg mexikói saláta
Elkészítés:
A hozzávalókból a szokott módon levest főzünk, majd a húst kivesszük, kicsontozzuk, nagyobb kockákra vágjuk. A sárga- meg fehérrépát apró kockákra szeljük, és ugyanígy daraboljuk fel az ecetes uborkát is. A tartármártásba keverjük, és a leszűrt kukoricát vagy mexikói salátát is hozzáadjuk. A zselatint 1,5 dl hideg levessel simára keverjük, tovább keverve egy percig forraljuk, majd langyosra hűtve a salátába szűrjük. Hideg vízzel kiöblített formába töltjük, és a frizsiderben hagyjuk megdermedni. Tálra borítva adjuk asztalra. (A maradék levest külön tálalhatjuk.)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »