Kocsonyázott szárnyas saláta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A leveshez:

  • 1 kg-os csirke vagy ugyanilyen súlyú tyúk
  • 1 csomó leveszöldség
  • 1 fej vöröshagyma
  • szemes bors
  • mokkáskanálnyi köménymag
  • csipetnyi szerecsendió-virág
  • körömnyi babérlevél
  • 2-3 szem szegfűszeg

A mártáshoz:

  • 3 dl tejföllel hígított 3 tojásos francia majonéz
  • 3 evőkanál zselatin

A salátához:

  • 4 ecetes uborka
  • fél doboz tejes kukorica vagy 1 kis üveg mexikói saláta

Elkészítés:
A hozzávalókból a szokott módon levest főzünk, majd a húst kivesszük, kicsontozzuk, nagyobb kockákra vágjuk. A sárga- meg fehérrépát apró kockákra szeljük, és ugyanígy daraboljuk fel az ecetes uborkát is. A tartármártásba keverjük, és a leszűrt kukoricát vagy mexikói salátát is hozzáadjuk. A zselatint 1,5 dl hideg levessel simára keverjük, tovább keverve egy percig forraljuk, majd langyosra hűtve a salátába szűrjük. Hideg vízzel kiöblített formába töltjük, és a frizsiderben hagyjuk megdermedni. Tálra borítva adjuk asztalra. (A maradék levest külön tálalhatjuk.)