Károlyi saláta recept

Hozzávalók:
- 20 dkg burgonya
- 10 dkg kovászos uborka
- 15 dkg paradicsom
- 10 dkg zöldpaprika
- 3 kemény
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 fej saláta
- 1 tubus majonéz
- 2 dl tejföl
- fél citrom leve
- őrölt bors
- 1 csokor petrezselyem
- só
Elkészítése:
A héjában főtt burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, hozzáadjuk a kicsumázott, karikára vágott zöldpaprikát, hámozott kovászos uborkát, a főtt tojásokat.
A paradicsomot meghámozzuk, feldaraboljuk, a salátát leveleire szedjük, és metéltre vágjuk. Hozzáadjuk a már összeaprított keverékhez.
A majonézt simára keverjük a tejföllel, a citromlével, a borssal, a sóval, és ráöntjük a salátára.
Óvatosan összekeverjük, 15-20 percig állni hagyjuk, majd finomra vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »