Káposztás babsaláta sárgarépával, újhagymával recept

Hozzávalók:
- 500g száraz salátabab, vagy más nagy szemű bab
- 1 kis fej káposzta 800-1000g
- 2 kisebb fej vörös, vagy lilahagyma
- pár gerezd fokhagyma
- 3 db sárgarépa
- 1 csomag újhagyma
- só, bors, babérlevél
- 1ek ecet
- 1ek cukor
- kömény
- csipet csombor (borsikafű)
- csipet szárított kakukkfű.
Elkészítése:
A babot előző este beáztatjuk.
Másnap sós, ecetes, köménymagos vízben főzzük a babérlevéllel és az apróra vágott fokhagymával. Legalább 8 l-es fazekat használjunk.
Amíg a bab fő, apróra vágjuk a káposztát, a répát és felkarikázzuk az újhagymát. Amikor a bab megpuhult, hozzáadjuk a répát és 10 perc főzés után lecsurgatjuk a főzőlevet.
A még meleg babhoz hozzáadjuk a káposztát és egy kevés apróra vágott kakukkfüvet és csombort. A fedő alatt még párolni hagyjuk, amíg ki nem hűl.
Szükség
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »