Olajos káposzta recept
Hozzávalók:
- 30 dkg szálas savanyú káposzta
- 1 közepes fej hagyma
- 1 mokkás kanál őrölt fűszerkömény,
1 kávéskanál piros paprika - 0,3 – 0,5 dl étolaj (ízlés szerint)
Elkészítése:
A vöröshagymát szálasra felvágom, minél vékonyabban, a káposztát kicsavarom a levétől, valamint apróbbra vágom.
A köménnyel és a paprikával összekeverem és hozzáadom a fél dl olajat, majd még egyszer jól átkeverem.
Zárt edényben a hűtőbe rakom azért, hogy összeérjenek az ízek. 1-1,5 óra múlva fogyasztható.
Tipp:
Az olaj lehet sima étolaj, de olívaolajjal vagy mogyoróolajjal még finomabb.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »

