Olajos káposzta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 30 dkg szálas savanyú káposzta
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 mokkás kanál őrölt fűszerkömény,
    1 kávéskanál piros paprika
  • 0,3 – 0,5 dl étolaj (ízlés szerint)

Elkészítése:

A vöröshagymát szálasra felvágom, minél vékonyabban, a káposztát kicsavarom a levétől, valamint apróbbra vágom.

A köménnyel és a paprikával összekeverem és hozzáadom a fél dl olajat, majd még egyszer jól átkeverem.

Zárt edényben a hűtőbe rakom azért, hogy összeérjenek az ízek. 1-1,5 óra múlva fogyasztható.

Tipp:

Az olaj lehet sima étolaj, de olívaolajjal vagy mogyoróolajjal még finomabb.