Három hagymás káposzta saláta recept

Hozzávalók:
- 0,5 fej káposzta
- 3 újhagyma
- 10 cm póréhagyma
- 1 marék metélőhagyma
- cukor
- ecet
- őrölt kömény
- só
Elkészítése:
A káposztát negyedeljük, a torzsáját kivágjuk, és vékonyan felszeleteljük, vagy legyaluljuk. Besózzuk, és 1 órát állni hagyjuk.
A hagymákat tetszőlegesen felszeleteljük. 5 dl vízhez ízlés szerint ecetet és cukrot adunk, megszórjuk őrölt köménnyel, és felforraljuk.
A lesózott káposztát jól kinyomkodjuk, egy tálba tesszük, leforrázzuk a salátalével. Hozzákeverjük a felszeletelt hagymákat. Tálalás előtt 1 órát pihentetjük.
Hidegen tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »