Joghurtos-kapros babsaláta recept

Hozzávalók:
- 500 g nagy szemű salátabab
- 2 kisebb fej lila hagyma
- 400 g görög joghurt (vagy 200 g natúr joghurt, és 200 g tejföl keveréke)
- 0,5 kk morzsolt oregánó
- 1 kk szárított kaporlevél
- 5 gerezd fokhagyma
- kevés só
- frissen őrölt bors, ízlés szerint
- 1 kk ételízesítő (házi)
Elkészítése:
A babot éjszakára beáztatjuk. Másnap feltesszük főni sós, enyhén ecetes vízben, néhány babérlevéllel.
Mikor megfőtt, a babot leszűrjük, a babért kidobjuk. Elkeverjük a görög joghurttal, félkarikára vágott lila hagymával, és házi ételízesítővel.
Kevés morzsolt oregánót, szárított kaporlevelet, zúzott fokhagymát, sót és ízlés szerint borsot adunk hozzá.
A joghurtos-kapros babsaláta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 27 g
Zsír: 3 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »