Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Joghurtos-kapros babsaláta recept

Joghurtos-kapros babsaláta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 500 g nagy szemű salátabab
    • 2 kisebb fej lila hagyma
    • 400 g görög joghurt (vagy 200 g natúr joghurt, és 200 g tejföl keveréke)
    • 0,5 kk morzsolt oregánó
    • 1 kk szárított kaporlevél
    • 5 gerezd fokhagyma
    • kevés só
    • frissen őrölt bors, ízlés szerint
    • 1 kk ételízesítő (házi)

    Elkészítése:

    A babot éjszakára beáztatjuk. Másnap feltesszük főni sós, enyhén ecetes vízben, néhány babérlevéllel.

    Mikor megfőtt, a babot leszűrjük, a babért kidobjuk. Elkeverjük a görög joghurttal, félkarikára vágott lila hagymával, és házi ételízesítővel.

    Kevés morzsolt oregánót, szárított kaporlevelet, zúzott fokhagymát, sót és ízlés szerint borsot adunk hozzá.

    A joghurtos-kapros babsaláta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 172 kcal
    Fehérje: 11 g
    Szénhidrát: 27 g
    Zsír: 3 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá