Joghurtos-kapros babsaláta recept

Hozzávalók:
- 500 g nagy szemű salátabab
- 2 kisebb fej lila hagyma
- 400 g görög joghurt (vagy 200 g natúr joghurt, és 200 g tejföl keveréke)
- 0,5 kk morzsolt oregánó
- 1 kk szárított kaporlevél
- 5 gerezd fokhagyma
- kevés só
- frissen őrölt bors, ízlés szerint
- 1 kk ételízesítő (házi)
Elkészítése:
A babot éjszakára beáztatjuk. Másnap feltesszük főni sós, enyhén ecetes vízben, néhány babérlevéllel.
Mikor megfőtt, a babot leszűrjük, a babért kidobjuk. Elkeverjük a görög joghurttal, félkarikára vágott lila hagymával, és házi ételízesítővel.
Kevés morzsolt oregánót, szárított kaporlevelet, zúzott fokhagymát, sót és ízlés szerint borsot adunk hozzá.
A joghurtos-kapros babsaláta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 27 g
Zsír: 3 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »