Joghurtos-kapros babsaláta recept

Hozzávalók:
- 500 g nagy szemű salátabab
- 2 kisebb fej lila hagyma
- 400 g görög joghurt (vagy 200 g natúr joghurt, és 200 g tejföl keveréke)
- 0,5 kk morzsolt oregánó
- 1 kk szárított kaporlevél
- 5 gerezd fokhagyma
- kevés só
- frissen őrölt bors, ízlés szerint
- 1 kk ételízesítő (házi)
Elkészítése:
A babot éjszakára beáztatjuk. Másnap feltesszük főni sós, enyhén ecetes vízben, néhány babérlevéllel.
Mikor megfőtt, a babot leszűrjük, a babért kidobjuk. Elkeverjük a görög joghurttal, félkarikára vágott lila hagymával, és házi ételízesítővel.
Kevés morzsolt oregánót, szárított kaporlevelet, zúzott fokhagymát, sót és ízlés szerint borsot adunk hozzá.
A joghurtos-kapros babsaláta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 27 g
Zsír: 3 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »