Joghurtos-kapros babsaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 500 g nagy szemű salátabab
  • 2 kisebb fej lila hagyma
  • 400 g görög joghurt (vagy 200 g natúr joghurt, és 200 g tejföl keveréke)
  • 0,5 kk morzsolt oregánó
  • 1 kk szárított kaporlevél
  • 5 gerezd fokhagyma
  • kevés só
  • frissen őrölt bors, ízlés szerint
  • 1 kk ételízesítő (házi)

Elkészítése:

A babot éjszakára beáztatjuk. Másnap feltesszük főni sós, enyhén ecetes vízben, néhány babérlevéllel.

Mikor megfőtt, a babot leszűrjük, a babért kidobjuk. Elkeverjük a görög joghurttal, félkarikára vágott lila hagymával, és házi ételízesítővel.

Kevés morzsolt oregánót, szárított kaporlevelet, zúzott fokhagymát, sót és ízlés szerint borsot adunk hozzá.