Insalata caprese / panzanella recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- mozzarella
- paradicsom
- bazsalikomlevél
- extra szűz olíva olaj
- balzsamecet
- só
Elkészítése:
A világ egyik legegyszerűbb salátája a caprese saláta, aminek neve onnan ered, hogy Kapri szigetéről származik. Az Olasz trikolort formálja a paradicsom piros, a mozzarella fehér, és a bazsalikom zöld színe.
És ezzel minden hozzávalót leírtam. Kevés só, extra szűz olíva olaj, és balzsamecet, még belefér az alkotórészei közé, így teljes a kép.
Ha olívaolajon pirított, fokhagymás pirítós kerül hozzá, azt már panzanella capresenek nevezik. Azt is, ha a salátába kenyérkockák is kerülnek.
Az, hogy a salátát hogyan helyezed el a tányéron, az a fantáziádra van bízva!
Az eredmény egy szemet gyönyörködtető, ízes, színes kavalkád.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »