Insalata caprese / panzanella recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- mozzarella
- paradicsom
- bazsalikomlevél
- extra szűz olíva olaj
- balzsamecet
- só
Elkészítése:
A világ egyik legegyszerűbb salátája a caprese saláta, aminek neve onnan ered, hogy Kapri szigetéről származik. Az Olasz trikolort formálja a paradicsom piros, a mozzarella fehér, és a bazsalikom zöld színe.
És ezzel minden hozzávalót leírtam. Kevés só, extra szűz olíva olaj, és balzsamecet, még belefér az alkotórészei közé, így teljes a kép.
Ha olívaolajon pirított, fokhagymás pirítós kerül hozzá, azt már panzanella capresenek nevezik. Azt is, ha a salátába kenyérkockák is kerülnek.
Az, hogy a salátát hogyan helyezed el a tányéron, az a fantáziádra van bízva!
Az eredmény egy szemet gyönyörködtető, ízes, színes kavalkád.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »