Insalata caprese / panzanella recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- mozzarella
- paradicsom
- bazsalikomlevél
- extra szűz olíva olaj
- balzsamecet
- só
Elkészítése:
A világ egyik legegyszerűbb salátája a caprese saláta, aminek neve onnan ered, hogy Kapri szigetéről származik. Az Olasz trikolort formálja a paradicsom piros, a mozzarella fehér, és a bazsalikom zöld színe.
És ezzel minden hozzávalót leírtam. Kevés só, extra szűz olíva olaj, és balzsamecet, még belefér az alkotórészei közé, így teljes a kép.
Ha olívaolajon pirított, fokhagymás pirítós kerül hozzá, azt már panzanella capresenek nevezik. Azt is, ha a salátába kenyérkockák is kerülnek.
Az, hogy a salátát hogyan helyezed el a tányéron, az a fantáziádra van bízva!
Az eredmény egy szemet gyönyörködtető, ízes, színes kavalkád.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »