Három hagymás paradicsomsaláta recept
Hozzávalók:
- 50 dkg paradicsom
- 3 újhagyma
- 1 lila hagyma
- 1 salátahagyma
- 2 ek olívaolaj
- 3 dl víz
- cukor
- ecet
- só
Elkészítése:
A hagymákat felszeleteljük az újhagyma zöldjével együtt, de a zöld részt félretesszük.
A többit besózzuk, és 1 órát állni hagyjuk.
Tálban elkészítjük a salátalevet: 3 dl vízhez ízlés szerint ecetet és cukrot adunk. A lesózott hagymát jól kinyomkodjuk, és a salátalébe tesszük.
Elkeverjük, és rászeleteljük a paradicsomot. Tetejét megszórjuk az újhagyma zöldjével, és meglocsoljuk az olívaolajjal.
Tálalás előtt 1 órát pihentetjük.
A három hagymás paradicsomsaláta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 2 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

