Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hagymás paradicsomsaláta szőlőmagolajjal recept

Hagymás paradicsomsaláta szőlőmagolajjal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 csomó újhagyma
    • 1 lila hagyma
    • 4 paradicsom
    • almaecet
    • méz
    • szőlőmagolaj

    Elkészítése:

    A lila hagymát félfőre, az újhagymát a zöldjével együtt karikára szeleteljük. A zöldjét félretesszük, a többit enyhén megsózzuk, és állni hagyjuk fél órát.

    2-3 dl vízből ecettel és mézzel ízlés szerinti salátalevet készítünk.

    A besózott hagymákat a kevés kiengedett levével együtt beleforgatjuk a salátalébe. (Aki akarja, ki is nyomkodhatja a levét.)

    Rászeleteljük a paradicsomot, kissé belenyomjuk a lébe, rászórjuk az újhagyma felaprított zöldjét.
    Végül meglocsoljuk szőlőmagolajjal, és fogyasztásig hűtőben tároljuk.

    Tipp:

    Ezt az olajat az ára miatt sütésre valószínűleg nem fogom használni, annak ellenére, hogy ezt ajánlják! Viszont salátákhoz az adagonkénti 0,5-1 cl felhasználással egész jó ár/érték arány érhető el, nem beszélve az egészségre gyakorolt jótékony hatásról.

    A hagymás paradicsomsaláta szőlőmagolajjal kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 45 kcal
    Fehérje: 1 g
    Szénhidrát: 7 g
    Zsír: 1 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá