Hagymás paradicsomsaláta szőlőmagolajjal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 csomó újhagyma
- 1 lila hagyma
- 4 paradicsom
- almaecet
- méz
- szőlőmagolaj
- só
Elkészítése:
A lila hagymát félfőre, az újhagymát a zöldjével együtt karikára szeleteljük. A zöldjét félretesszük, a többit enyhén megsózzuk, és állni hagyjuk fél órát.
2-3 dl vízből ecettel és mézzel ízlés szerinti salátalevet készítünk.
A besózott hagymákat a kevés kiengedett levével együtt beleforgatjuk a salátalébe. (Aki akarja, ki is nyomkodhatja a levét.)
Rászeleteljük a paradicsomot, kissé belenyomjuk a lébe, rászórjuk az újhagyma felaprított zöldjét.
Végül meglocsoljuk szőlőmagolajjal, és fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Tipp:
Ezt az olajat az ára miatt sütésre valószínűleg nem fogom használni, annak ellenére, hogy ezt ajánlják! Viszont salátákhoz az adagonkénti 0,5-1 cl felhasználással egész jó ár/érték arány érhető el, nem beszélve az egészségre gyakorolt jótékony hatásról.
A hagymás paradicsomsaláta szőlőmagolajjal kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 1 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »