Hagymás paradicsomsaláta szőlőmagolajjal recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 csomó újhagyma
- 1 lila hagyma
- 4 paradicsom
- almaecet
- méz
- szőlőmagolaj
- só
Elkészítése:
A lila hagymát félfőre, az újhagymát a zöldjével együtt karikára szeleteljük. A zöldjét félretesszük, a többit enyhén megsózzuk, és állni hagyjuk fél órát.
2-3 dl vízből ecettel és mézzel ízlés szerinti salátalevet készítünk.
A besózott hagymákat a kevés kiengedett levével együtt beleforgatjuk a salátalébe. (Aki akarja, ki is nyomkodhatja a levét.)
Rászeleteljük a paradicsomot, kissé belenyomjuk a lébe, rászórjuk az újhagyma felaprított zöldjét.
Végül meglocsoljuk szőlőmagolajjal, és fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Tipp:
Ezt az olajat az ára miatt sütésre valószínűleg nem fogom használni, annak ellenére, hogy ezt ajánlják! Viszont salátákhoz az adagonkénti 0,5-1 cl felhasználással egész jó ár/érték arány érhető el, nem beszélve az egészségre gyakorolt jótékony hatásról.
A hagymás paradicsomsaláta szőlőmagolajjal kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 1 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »


