Hagymás paradicsomsaláta szőlőmagolajjal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 csomó újhagyma
- 1 lila hagyma
- 4 paradicsom
- almaecet
- méz
- szőlőmagolaj
- só
Elkészítése:
A lila hagymát félfőre, az újhagymát a zöldjével együtt karikára szeleteljük. A zöldjét félretesszük, a többit enyhén megsózzuk, és állni hagyjuk fél órát.
2-3 dl vízből ecettel és mézzel ízlés szerinti salátalevet készítünk.
A besózott hagymákat a kevés kiengedett levével együtt beleforgatjuk a salátalébe. (Aki akarja, ki is nyomkodhatja a levét.)
Rászeleteljük a paradicsomot, kissé belenyomjuk a lébe, rászórjuk az újhagyma felaprított zöldjét.
Végül meglocsoljuk szőlőmagolajjal, és fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Tipp:
Ezt az olajat az ára miatt sütésre valószínűleg nem fogom használni, annak ellenére, hogy ezt ajánlják! Viszont salátákhoz az adagonkénti 0,5-1 cl felhasználással egész jó ár/érték arány érhető el, nem beszélve az egészségre gyakorolt jótékony hatásról.
A hagymás paradicsomsaláta szőlőmagolajjal kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 1 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »