Hozzávalók:
Elkészítése:
A lila hagymát félfőre, az újhagymát a zöldjével együtt karikára szeleteljük. A zöldjét félretesszük, a többit enyhén megsózzuk, és állni hagyjuk fél órát.
2-3 dl vízből ecettel és mézzel ízlés szerinti salátalevet készítünk.
A besózott hagymákat a kevés kiengedett levével együtt beleforgatjuk a salátalébe. (Aki akarja, ki is nyomkodhatja a levét.)
Rászeleteljük a paradicsomot, kissé belenyomjuk a lébe, rászórjuk az újhagyma felaprított zöldjét.
Végül meglocsoljuk szőlőmagolajjal, és fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Ezt az olajat az ára miatt sütésre valószínűleg nem fogom használni, annak ellenére, hogy ezt ajánlják! Viszont salátákhoz az adagonkénti 0,5-1 cl felhasználással egész jó ár/érték arány érhető el, nem beszélve az egészségre gyakorolt jótékony hatásról.