Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyümölcsös céklasaláta recept

Gyümölcsös céklasaláta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 cékla
    • 2 alma
    • 1-2 fürt szőlő
    • 2 marék dió

    Öntet:

    • 1-2 ek tejföl
    • 1 ek majonéz
    • 1-2 ek méz
    • csipet só

    Elkészítése:

    A céklát és az almát hámozzuk meg, majd egy nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le.
    A szőlőt szemezzük le. A diót tördeljük kicsit össze.

    Az összetördelt diót egy teflon serpenyőbe állandó keverés mellett, pörköljük meg (vegyük kicsire a lángot, nehogy megégjen a dió). Amikor már kellően megpörkölődött, öntsük ki a serpenyőből, és hűtsük ki teljesen.

    A tejfölt, a majonézt, a mézet, és egy csipet sót keverjünk simára.

    Egy tálba tegyük bele a lereszelt almát, céklát, a leszemezett szőlőt, és a pörkölt dió felét. Ezután öntsük rá a tejfölös-majonézes keveréket, és alaposan keverjük össze. Hagyjuk legalább egy óra hosszat állni, hogy az ízek jól összeérjenek.

    Tálalás előtt a saláta tetejét szórjuk meg a maradék pörkölt dióval és úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá