Gyümölcsös céklasaláta recept
Hozzávalók:
- 1 cékla
- 2 alma
- 1-2 fürt szőlő
- 2 marék dió
Öntet:
- 1-2 ek tejföl
- 1 ek majonéz
- 1-2 ek méz
- csipet só
Elkészítése:
A céklát és az almát hámozzuk meg, majd egy nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le.
A szőlőt szemezzük le. A diót tördeljük kicsit össze.
Az összetördelt diót egy teflon serpenyőbe állandó keverés mellett, pörköljük meg (vegyük kicsire a lángot, nehogy megégjen a dió). Amikor már kellően megpörkölődött, öntsük ki a serpenyőből, és hűtsük ki teljesen.
A tejfölt, a majonézt, a mézet, és egy csipet sót keverjünk simára.
Egy tálba tegyük bele a lereszelt almát, céklát, a leszemezett szőlőt, és a pörkölt dió felét. Ezután öntsük rá a tejfölös-majonézes keveréket, és alaposan keverjük össze. Hagyjuk legalább egy óra hosszat állni, hogy az ízek jól összeérjenek.
Tálalás előtt a saláta tetejét szórjuk meg a maradék pörkölt dióval és úgy kínáljuk.