Grillsajtos saláta recept
Hozzávalók:
- 1 doboz grill sajt (24 dkg)
- 1 marék friss saláta levél
- 1 kis fej lila hagyma fele
- 2 kisebb paradicsom
- 1 kisebb csemege uborka
Elkészítése:
Először a zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a saláta leveleket lecsepegtetjük és kisebb darabokra tépkedjük. A lila hagymát vékony csíkokra vágjuk. A paradicsomot felszeleteljük, az uborkát felkarikázzuk.
Két tányérra halmozzuk a zöldségeket.
A sajtot kb 1*1 cm nagyságú kockára vagy darabokra vágjuk. Egy közepes serpenyőt vékonyan kikenünk olajjal és közepes lángon néha megrázogatva a sajtot szép barnára sütjük.
A saláta tetejére szórjuk és azonnal kínáljuk.
Tipp:
Nagyon kedveljük a grillezett sajtot, már többször készítettünk kint a szabadban az idén. Most egy egyszerű saláta feltétje lett, igaz nem grillezve, csak egy serpenyőben megsütve. Ez egy mediterrán ízesítésű változat volt. A salátát külön nem sóztuk meg, mert a sajt eléggé sós volt. Hanyag módon a hagyományos fokhagymás-tejfölös mártás helyett sima majonézzel locsoltuk meg. Így is könnyen lecsúszott. A paradicsom kivételével minden zöldség a kertünkből származik.