Grillsajtos saláta recept

Hozzávalók:
- 1 doboz grill sajt (24 dkg)
- 1 marék friss saláta levél
- 1 kis fej lila hagyma fele
- 2 kisebb paradicsom
- 1 kisebb csemege uborka
Elkészítése:
Először a zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a saláta leveleket lecsepegtetjük és kisebb darabokra tépkedjük. A lila hagymát vékony csíkokra vágjuk. A paradicsomot felszeleteljük, az uborkát felkarikázzuk.
Két tányérra halmozzuk a zöldségeket.
A sajtot kb 1*1 cm nagyságú kockára vagy darabokra vágjuk. Egy közepes serpenyőt vékonyan kikenünk olajjal és közepes lángon néha megrázogatva a sajtot szép barnára sütjük.
A saláta tetejére szórjuk és azonnal kínáljuk.
Tipp:
Nagyon kedveljük a grillezett sajtot, már többször készítettünk kint a szabadban az idén. Most egy egyszerű saláta feltétje lett, igaz nem grillezve, csak egy serpenyőben megsütve. Ez egy mediterrán ízesítésű változat volt. A salátát külön nem sóztuk meg, mert a sajt eléggé sós volt. Hanyag módon a hagyományos fokhagymás-tejfölös mártás helyett sima majonézzel locsoltuk meg. Így is könnyen lecsúszott. A paradicsom kivételével minden zöldség a kertünkből származik.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »