Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás sajtsaláta recept

Gombás sajtsaláta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg gomba
    • 1 közepes vöröshagyma
    • 3 ek napraforgó olaj
    • só ízlés szerint
    • 15 dkg sajt
    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl tejföl
    • 8 ek majonéz
    • 1 teáskanál mustár
    • 1 db főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 közepes kovászos uborka
    • 3 szem bors
    • 2 db retek
    • 6 közepes salátalevél

    Elkészítése:

    A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk és az olajon megdinszteljük. Rátesszük a szeletelt gombát,ízlés szerint sózzuk és 10-15 percig pároljuk a saját levében.

    Tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és felszeleteljük. Egy tálba tesszük a felszeletelt tojást, gombát és a kockára vágott sajtot. Rátesszük a tejfölt, a majonézt, a mustárt és óvatosan összekeverjük.

    Tetejére díszítésként a főtt tojásból nyuszit készítünk. Egész bors a szemei és az orra, savanyú uborkákat ketté vágjuk, ezek lesznek a fülei és a tappancsa.

    Retek szeletekkel és a saláta levelekkel a tál széleit díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá