Gombás sajtsaláta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gombás sajtsaláta

Hozzávalók:

  • 25 dkg gomba
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 3 ek napraforgó olaj
  • só ízlés szerint
  • 15 dkg sajt
  • 6 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • 8 ek majonéz
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 db főtt tojás
  • 2 közepes kovászos uborka
  • 3 szem bors
  • 2 db retek
  • 6 közepes salátalevél

Elkészítése:

A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk és az olajon megdinszteljük. Rátesszük a szeletelt gombát,ízlés szerint sózzuk és 10-15 percig pároljuk a saját levében.

Tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és felszeleteljük. Egy tálba tesszük a felszeletelt tojást, gombát és a kockára vágott sajtot. Rátesszük a tejfölt, a majonézt, a mustárt és óvatosan összekeverjük.

Tetejére díszítésként a főtt tojásból nyuszit készítünk. Egész bors a szemei és az orra, savanyú uborkákat ketté vágjuk, ezek lesznek a fülei és a tappancsa.

Retek szeletekkel és a saláta levelekkel a tál széleit díszítjük.