Édeskömény saláta recept

Hozzávalók:
- 1 megtisztított édeskömény
- 1 megtisztított sárgarépa
- 1 alma
- 1 ek méz
- 3 ek frissen facsart citromlé
- 1 ek extra szűz olívaolaj
- 150 g szeletelt bacon
Elkészítése:
A díszítéshez tegyük félre az édeskömény zöldjét és az almából vágjunk 4 szeletet.
A bacon szeleteket süssük ropogósra és tegyük félre.
Az édesköményt, sárgarépát és a kicsumázott négy részre vágott almát uborka gyalun vékonyra szeleteljük.
Az öntethez keverjük össze a citromlevet, az olajat és a mézet, majd alaposan forgassuk össze a szeletelt összetevőkkel.
Halmozzuk a tál közepére, rakjuk körbe a baconnel és végül az édeskömény zöldjével díszítsük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »