Coleslaw saláta (Amerikai káposztasaláta) recept

Hozzávalók:
- 50 dkg káposzta
- 2 sárgarépa
- 1 lila hagyma
- 1 alma
Öntet hozzávalói:
- 1,5 dl majonéz
- 1 dl tejföl
- 1 tk dijoni mustár
- 0,5 citrom leve
- 0,5 mk só
- 0,5 mk őrölt bors
- 1-2 tk cukor
Elkészítése:
A hagymát és a káposztát nagyon vékonyra szeljük (vagy legyaluljuk). Az almát és a répát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A nyers zöldségeket keverjük össze.
Az öntet hozzávalóit keverjük simára, majd öntsük rá a zöldségekre, és jól forgassuk össze. Tegyük hűtőbe néhány órára (vagy egy éjszakára), hogy kellően összeérjen a salátánk.
Tálaláskor kínálhatjuk ízlés szerint sültek, grill és rántott húsok mellé, de így magában is fogyaszthatjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »