Cézár saláta recept
Hozzávalók:
- 2 db jókora csirkemellfilé
- só bors ízlés szerint
A kisütéséhez:
- 3 evőkanál olívaolaj
Az öntethez:
- 5 db szardellafilé
- 5-6 db nagy száras kapribogyó (Jó a kicsi is ha nincs más)
- 5 dkg parmezánsajt
- 1 citrom leve
- 3 evőkanál olívaolaj
- 3 evőkanál jófajta joghurt
- kevés só
- 2 gerezd fokhagyma
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - csipet őrölt fehér bors
- vágott petrezselyemzöld
- 1 evőkanál reszelt parmezán sajt
Elkészítése:
A jégsalátát vágjuk fel darabokra, majd a csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, és az olajon süssük át mindkét oldalát megsózva, és borsozva szép pirosra. Ezután vágjuk csíkokra, vagy ahogy akarjuk, és tegyük a salátára.
Az öntet hozzávalóit jól turmixoljuk össze, adjunk hozzá a megmaradt szardellaolajból és tegyük hűtőbe. A lehűtött szardellás öntettel öntözzük meg az összeállított salátát, és hámozóval szeljünk a tetejére parmezán forgácsot.
Akkor jó az öntet, ha minden ízt érezni benne, de főleg legyen sós is, savanykás is, és krémes, de a fokhagyma ne domináljon nagyon benne, csak egy ici-picit. Azonnal fogyasszuk. Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

