Burgonyás-sonkás-tojásos saláta recept

Hozzávalók:
- 70 dkg újburgonya
- 20 dkg sonka
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 szál újhagyma
- 2 ek olívaolaj
Öntethez:
- 3 dl majonéz
- 2 dl tejföl
- 2 ek mustár
- 1 ek citromlé
- só
- őrölt bors
Díszítéshez:
- 3 ek tejföl
- 1 db piros paprika
- 3 db uborka
Elkészítése:
A burgonyát és a tojást megfőzzük, megpucoljuk, és karikára szeleteljük. A sonkaszeletek mindkét oldalát 2 ek olajon átsütjük, és felszeleteljük a hagymával együtt. A burgonyát, a tojásokat, a sonkát és a hagymát óvatosan összerázzuk egy nagyobb salátástálba.
Összekeverjük a majonézt, mustárt, tejfölt és a citromlevet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A salátára öntjük, és ismét összeforgatjuk. A saláta tetején elsimítunk 3 ek tejfölt.
Az uborka zöld részéből vékony csíkokat vágunk (ez lesz a virág szára és levelei). A piros paprikából is apró csíkokat szeletelünk (ez lesz a virág része). A maradék uborkát karikára szeleteljük, és kirakjuk vele belül a tálat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »