Burgonyás-sonkás-tojásos saláta recept
Hozzávalók:
- 70 dkg újburgonya
- 20 dkg sonka
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 szál újhagyma
- 2 ek olívaolaj
Öntethez:
- 3 dl majonéz
- 2 dl tejföl
- 2 ek mustár
- 1 ek citromlé
- só
- őrölt bors
Díszítéshez:
- 3 ek tejföl
- 1 db piros paprika
- 3 db uborka
Elkészítése:
A burgonyát és a tojást megfőzzük, megpucoljuk, és karikára szeleteljük. A sonkaszeletek mindkét oldalát 2 ek olajon átsütjük, és felszeleteljük a hagymával együtt. A burgonyát, a tojásokat, a sonkát és a hagymát óvatosan összerázzuk egy nagyobb salátástálba.
Összekeverjük a majonézt, mustárt, tejfölt és a citromlevet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A salátára öntjük, és ismét összeforgatjuk. A saláta tetején elsimítunk 3 ek tejfölt.
Az uborka zöld részéből vékony csíkokat vágunk (ez lesz a virág szára és levelei). A piros paprikából is apró csíkokat szeletelünk (ez lesz a virág része). A maradék uborkát karikára szeleteljük, és kirakjuk vele belül a tálat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

