Burgonya saláta osztrák módon recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 400 g új sárgarépa
- 200 g borsó (lehet fagyasztott is)
- 4 ek tárkonyecet
- 1 tk mustár (lehetőleg kicsit csípjen)
- fél csomag kapor
- fél csomag petrezselyem
- kevés zsálya
- 5 ek olaj
- só
- bors
- 400 ml zöldség vagy húsleves
Elkészítése:
A krumplikat héjában megfőzzük, leöntjük róla a vizet és hagyjuk félig kihűlni. Eközben megpucoljuk a répákat és vékony karikákra vágjuk. Fél liter vízhez adjunk 1 leveskockát (ezt elkerülhetjük, ha éppen levest főzünk) amikor forr tegyük bele a répákat és kb.
4 percig főzzük, ezután tegyük bele a borsót is további 2 percre. A zöldségeket szűrjük le (levét ne öntsük ki, mert felhasználjuk) és hideg vízzel öblítsük át.
A félig még meleg burgonyát hámozzuk meg és karikázzuk egy tálba.
Az ecetet és a mustárt keverjük össze, adjuk hozzá a félretett zöldségléből 100 ml és öntsük még forrón a krumplira, adjuk hozzá a sót és borsot majd keverjük át jól.
Aprítsuk fel a fűszereket és keverjük hozzá az 5 ek olajhoz.
Ha a burgonya már kihűlt öntsük rá a fűszeres olajat és a kihűlt zöldségeket.
Többször keverjük át, fűszerezzük még ha szükséges, és egy kis pihenés után már fogyasztható is. Nagyon finom köret.