Burgonya saláta osztrák módon recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 400 g új sárgarépa
- 200 g borsó (lehet fagyasztott is)
- 4 ek tárkonyecet
- 1 tk mustár (lehetőleg kicsit csípjen)
- fél csomag kapor
- fél csomag petrezselyem
- kevés zsálya
- 5 ek olaj
- só
- bors
- 400 ml zöldség vagy húsleves
Elkészítése:
A krumplikat héjában megfőzzük, leöntjük róla a vizet és hagyjuk félig kihűlni. Eközben megpucoljuk a répákat és vékony karikákra vágjuk. Fél liter vízhez adjunk 1 leveskockát (ezt elkerülhetjük, ha éppen levest főzünk) amikor forr tegyük bele a répákat és kb.
4 percig főzzük, ezután tegyük bele a borsót is további 2 percre. A zöldségeket szűrjük le (levét ne öntsük ki, mert felhasználjuk) és hideg vízzel öblítsük át.
A félig még meleg burgonyát hámozzuk meg és karikázzuk egy tálba.
Az ecetet és a mustárt keverjük össze, adjuk hozzá a félretett zöldségléből 100 ml és öntsük még forrón a krumplira, adjuk hozzá a sót és borsot majd keverjük át jól.
Aprítsuk fel a fűszereket és keverjük hozzá az 5 ek olajhoz.
Ha a burgonya már kihűlt öntsük rá a fűszeres olajat és a kihűlt zöldségeket.
Többször keverjük át, fűszerezzük még ha szükséges, és egy kis pihenés után már fogyasztható is. Nagyon finom köret.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »