Borecetes-hagymás burgonyasaláta recept

Hozzávalók:
- 1 kg újburgonya
- 1 fej lilahagyma
- 1 csokor friss petrezselyemzöld
- 1 kiskanál dijoni mustár
- 1 dl extra szűz olívaolaj
- 1 evőkanál méz
- 2 evőkanál borecet furmintból/ vagy sima ecet
- só, bors
- 2 dl víz
Elkészítése:
A burgonyát sós vízben megfőzöm, majd meghámozom és felkarikázom, még melegen a szeleteket tálba halmozom, megsózom. A lila hagymát megtisztítva, szintén vékony karikára vágom, a petrezselymet megmosom, lecsepegtetem és nem túl apróra vágva, majd hozzáadom a burgonyához.
Kis tálkában az olívaolajat, a mézet, borecetet, mustárt összekeverem, megborsozom és felöntöm vízzel, majd az egészet ráöntöm a burgonyára és jól összeforgatom.
Hűtőbe teszem, kicsit hagyom, hogy összeérjenek az ízek és tálalás előtt újra, jól átforgatom. Sült, rántott húsok, halak mellé kínálhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »