Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Borecetes-hagymás burgonyasaláta recept

Borecetes-hagymás burgonyasaláta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg újburgonya
    • 1 fej lilahagyma
    • 1 csokor friss petrezselyemzöld
    • 1 kiskanál dijoni mustár
    • 1 dl extra szűz olívaolaj
    • 1 evőkanál méz
    • 2 evőkanál borecet furmintból/ vagy sima ecet
    • só, bors
    • 2 dl víz

    Elkészítése:

    A burgonyát sós vízben megfőzöm, majd meghámozom és felkarikázom, még melegen a szeleteket tálba halmozom, megsózom. A lila hagymát megtisztítva, szintén vékony karikára vágom, a petrezselymet megmosom, lecsepegtetem és nem túl apróra vágva, majd hozzáadom a burgonyához.

    Kis tálkában az olívaolajat, a mézet, borecetet, mustárt összekeverem, megborsozom és felöntöm vízzel, majd az egészet ráöntöm a burgonyára és jól összeforgatom.

    Hűtőbe teszem, kicsit hagyom, hogy összeérjenek az ízek és tálalás előtt újra, jól átforgatom. Sült, rántott húsok, halak mellé kínálhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá