Borecetes-hagymás burgonyasaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 kg újburgonya
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 csokor friss petrezselyemzöld
  • 1 kiskanál dijoni mustár
  • 1 dl extra szűz olívaolaj
  • 1 evőkanál méz
  • 2 evőkanál borecet furmintból/ vagy sima ecet
  • só, bors
  • 2 dl víz

Elkészítése:

A burgonyát sós vízben megfőzöm, majd meghámozom és felkarikázom, még melegen a szeleteket tálba halmozom, megsózom. A lila hagymát megtisztítva, szintén vékony karikára vágom, a petrezselymet megmosom, lecsepegtetem és nem túl apróra vágva, majd hozzáadom a burgonyához.

Kis tálkában az olívaolajat, a mézet, borecetet, mustárt összekeverem, megborsozom és felöntöm vízzel, majd az egészet ráöntöm a burgonyára és jól összeforgatom.

Hűtőbe teszem, kicsit hagyom, hogy összeérjenek az ízek és tálalás előtt újra, jól átforgatom. Sült, rántott húsok, halak mellé kínálhatjuk.