Bécsi burgonyasaláta recept

Hozzávalók:
- 1 kg kifli burgonya
- 1 nagy fej lila hagyma
- snidling
- petrezselyem
- 2 dl húsleves alap
- 3 ek tárkonyecet
- 3 ek olaj
- 1 ek mustár
- só
- bors
- kevés cukor
Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzőm. Még melegen kell meghámozni és karikázni. Rákarikázom a lila hagymát és megszórom a snidlinggel.
Az ecetet, olajat, sót, borsot, mustárt és a cukrot összekeverem. Ehhez hozzáadom a húsleves alapot (mindenképpen melegen). Nálam amúgy is csirkeaprólék leves főtt, ezért abból mertem két kanállal. Az elkészült szószt ráöntöm a krumplira. Jól átkeverem és nagyjából negyed órát állni hagyom, amíg az ízek jól átérnek.
A tetejére apróra vágott petrezselymet szórok. Melegen tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »