Bécsi burgonyasaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg kifli burgonya
  • 1 nagy fej lila hagyma
  • snidling
  • petrezselyem
  • 2 dl húsleves alap
  • 3 ek tárkonyecet
  • 3 ek olaj
  • 1 ek mustár
  • bors
  • kevés cukor

Elkészítése:

A burgonyát héjában megfőzőm. Még melegen kell meghámozni és karikázni. Rákarikázom a lila hagymát és megszórom a snidlinggel.

Az ecetet, olajat, sót, borsot, mustárt és a cukrot összekeverem. Ehhez hozzáadom a húsleves alapot (mindenképpen melegen). Nálam amúgy is csirkeaprólék leves főtt, ezért abból mertem két kanállal. Az elkészült szószt ráöntöm a krumplira. Jól átkeverem és nagyjából negyed órát állni hagyom, amíg az ízek jól átérnek.

A tetejére apróra vágott petrezselymet szórok. Melegen tálalom.