Almás-sajtos krumplisaláta recept

Hozzávalók:
- 50 dkg krumpli (tisztítva mért súly)
- 1 nagy alma
- 15 dkg sajt
- 4 dl tejföl
- 3 púpos ek majonéz
- 1,5 ek porcukor
- 2 ek citromlé
- 0,5 kk só
Elkészítése:
A megtisztított krumplit apró kockára vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük és hagyjuk kihűlni.
Közben a tejfölt simára keverjük a majonézzel, sóval, porcukorral, citromlével.
A sajtot és a magházától megszabadított, meghámozott almát apróra vágjuk és a tejfölbe forgatjuk a kihűlt krumplival együtt.
Pár órát vagy egy éjszakát érdemes pihentetni, hogy az ízek jól összeérjenek.
Tipp:
Sokat gondolkodtam, hogy az egyszerű sült csirkéhez milyen köretet kínáljak. Aztán maradtam az egyszerű krumpli salátánál, amit kiegészítettem egy kevés almával és sajttal. Érdemes előző nap este összeállítani, hogy legyen ideje az ízeknek kellőképpen összeérni. Sültekhez, bundás húsokhoz remek kísérő fogás.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »