Almás-sajtos krumplisaláta recept
Hozzávalók:
- 50 dkg krumpli (tisztítva mért súly)
- 1 nagy alma
- 15 dkg sajt
- 4 dl tejföl
- 3 púpos ek majonéz
- 1,5 ek porcukor
- 2 ek citromlé
- 0,5 kk só
Elkészítése:
A megtisztított krumplit apró kockára vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük és hagyjuk kihűlni.
Közben a tejfölt simára keverjük a majonézzel, sóval, porcukorral, citromlével.
A sajtot és a magházától megszabadított, meghámozott almát apróra vágjuk és a tejfölbe forgatjuk a kihűlt krumplival együtt.
Pár órát vagy egy éjszakát érdemes pihentetni, hogy az ízek jól összeérjenek.
Tipp:
Sokat gondolkodtam, hogy az egyszerű sült csirkéhez milyen köretet kínáljak. Aztán maradtam az egyszerű krumpli salátánál, amit kiegészítettem egy kevés almával és sajttal. Érdemes előző nap este összeállítani, hogy legyen ideje az ízeknek kellőképpen összeérni. Sültekhez, bundás húsokhoz remek kísérő fogás.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









