Almás-sajtos krumplisaláta recept

Hozzávalók:
- 50 dkg krumpli (tisztítva mért súly)
- 1 nagy alma
- 15 dkg sajt
- 4 dl tejföl
- 3 púpos ek majonéz
- 1,5 ek porcukor
- 2 ek citromlé
- 0,5 kk só
Elkészítése:
A megtisztított krumplit apró kockára vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük és hagyjuk kihűlni.
Közben a tejfölt simára keverjük a majonézzel, sóval, porcukorral, citromlével.
A sajtot és a magházától megszabadított, meghámozott almát apróra vágjuk és a tejfölbe forgatjuk a kihűlt krumplival együtt.
Pár órát vagy egy éjszakát érdemes pihentetni, hogy az ízek jól összeérjenek.
Tipp:
Sokat gondolkodtam, hogy az egyszerű sült csirkéhez milyen köretet kínáljak. Aztán maradtam az egyszerű krumpli salátánál, amit kiegészítettem egy kevés almával és sajttal. Érdemes előző nap este összeállítani, hogy legyen ideje az ízeknek kellőképpen összeérni. Sültekhez, bundás húsokhoz remek kísérő fogás.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »