Zserbó palacsinta recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 dl tej
- 1 csipet só
- 1 evk cukor
- 1,5 dl szénsavas ásványvíz
- 10 dkg olvasztott vaj
- 2,5 dkg élesztő
- reszelt citromhéj
A töltelékhez:
- 25 dkg darált dió
- 1 nagy üveg sárgabarck lekvár
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10-15 dkg porcukor (én nem tettem bele, a lekvár elég édes volt)
- ízlés szerint rum
- 10 dkg csoki a tetejére
Elkészítése:
A palacsinta hozzávalóit robotgéppel csomómentesre kikeverjük. 30 percig pihentetjük. Előkészítjük a diót, ledaráljuk és összekeverjük a cukorral. A lekvárhoz hozzá keverjük a rumot. Ha a tészta túl sűrű lenne akkor egy kis ásványvízzel hígítjuk.
Forró, olajozott serpenyőben elkezdjük kisütni a palacsintákat. Tányárra csúsztatjuk, megkenjük lekvárral és megszórjuk a dióval. Addig ismételjük a rétegezést amíg el nem fogy a palacsinta, a tetejére gőz felett csokit olvasztunk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.