Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zserbó palacsinta recept

Zserbó palacsinta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg liszt
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 dl tej
    • 1 csipet só
    • 1 evk cukor
    • 1,5 dl szénsavas ásványvíz
    • 10 dkg olvasztott vaj
    • 2,5 dkg élesztő
    • reszelt citromhéj

    A töltelékhez:

    • 25 dkg darált dió
    • 1 nagy üveg sárgabarck lekvár
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 10-15 dkg porcukor (én nem tettem bele, a lekvár elég édes volt)
    • ízlés szerint rum
    • 10 dkg csoki a tetejére

    Elkészítése:

    A palacsinta hozzávalóit robotgéppel csomómentesre kikeverjük. 30 percig pihentetjük. Előkészítjük a diót, ledaráljuk és összekeverjük a cukorral. A lekvárhoz hozzá keverjük a rumot. Ha a tészta túl sűrű lenne akkor egy kis ásványvízzel hígítjuk.

    Forró, olajozott serpenyőben elkezdjük kisütni a palacsintákat. Tányárra csúsztatjuk, megkenjük lekvárral és megszórjuk a dióval. Addig ismételjük a rétegezést amíg el nem fogy a palacsinta, a tetejére gőz felett csokit olvasztunk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá