Zserbó palacsinta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 4 dl tej
  • 1 csipet só
  • 1 evk cukor
  • 1,5 dl szénsavas ásványvíz
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 2,5 dkg élesztő
  • reszelt citromhéj

A töltelékhez:

  • 25 dkg darált dió
  • 1 nagy üveg sárgabarck lekvár
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10-15 dkg porcukor (én nem tettem bele, a lekvár elég édes volt)
  • ízlés szerint rum
  • 10 dkg csoki a tetejére

Elkészítése:

A palacsinta hozzávalóit robotgéppel csomómentesre kikeverjük. 30 percig pihentetjük. Előkészítjük a diót, ledaráljuk és összekeverjük a cukorral. A lekvárhoz hozzá keverjük a rumot. Ha a tészta túl sűrű lenne akkor egy kis ásványvízzel hígítjuk.

Forró, olajozott serpenyőben elkezdjük kisütni a palacsintákat. Tányárra csúsztatjuk, megkenjük lekvárral és megszórjuk a dióval. Addig ismételjük a rétegezést amíg el nem fogy a palacsinta, a tetejére gőz felett csokit olvasztunk.