Zöldséges palacsinta sajtmártással recept
Hozzávalók:
- sós palacsinták
A töltelékhez:
- sárgarépa
- zöldborsó
- zöld vajbab
- vaj
A mártáshoz:
- 80 g reszelt sajt
- 3 dl tej
- 1 dkg margarin
- 2 evőkanál liszt
- só
- reszelt szerecsendió
Elkészítése:
Az apróbbra vágott zöldségféléket vajon megpároljuk,ízesítjük egy kevés őrölt borssal,sóval vagy ételízesítővel.
A sajtmártás elkészítése:
A felhevített margarinon zsemleszínűre pirítjuk a lisztet, majd
óvatosan, lassan hozzáöntjük a tejet és krémszerűre főzzük.
Ízesítjük sóval, szerecsendióval.
Végül hozzáadjuk a reszelt sajtot és még egyszer összefőzzük.
A kisütött palacsintákat megtöltjük,majd sajtmártással leöntjük.
Isteni finom. Próbáljátok ki! Jó nagy palacsintákat sütöttem.
30 cm-es átmérőjű teflonos palacsintasütőben. 2 db megtöltött palacsinta 1 személynek bőven elég.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

