Zabpelyhes tortilla csirkehússal recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 150 g zabpehelyliszt
- só
- fokhagymapor
- 1 tk olívaolaj
- 300 ml forró víz
- 300 g csirkemell
- fűszerkeverék (tandoori masala, madras curry, só, bors, darált kömény, )
- vegyes saláta (paradicsom, retek, újhagyma, saláta,)
- joghurtos öntet (alacsony zsírtartalmú joghurt, fokhagyma, fűszerek)
Elkészítése:
A zabpehelylisztet összekeverjük a sóval, fokhagymaporral, olajjal és leforrázzuk a vízzel. Állni hagyjuk.
A csirkemellet felvágjuk vékony csíkokra, majd fűszerezzük ízlés szerint. Lisztezett felületen kisodorjuk a tortillákat, majd száraz teflonserpenyőben mindkét oldalán megsütjük.
Wokban megsütjük a húst, a kész tortillára halmozzuk. Tetejére vegyes salátát rakunk és leöntjük a joghurt öntettel. Tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »


