Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zabpelyhes palacsinta mézes-karamellizált almával recept

Zabpelyhes palacsinta mézes-karamellizált almával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 14-15 db palacsintához:

    • 2 dl zabpehely
    • 1,5 dl tej
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek méz
    • csipet só
    • 2 ek szójaolaj (v. mogyoróolaj)

    Mézes-karamellizált alma hozzávalói:

    • 3-4 db édes alma
    • 3 ek méz
    • 1 mk vaníliaaroma
    • 1 mk őrölt fahéj

    Elkészítése:

    A zabpelyhet keverjük össze egy csipet sóval, majd öntsük fel az éppen csak langyos tejjel. Ezután hagyjuk kb. 20 percig állni, hogy a zabpehely teljesen magába szívja a tejet.

    Ezután adjunk hozzá egy evőkanál mézet, és üssük bele a tojást, majd robotgéppel keverjük alaposan össze. (egy sűrűbb masszát fogunk kapni)

    Egy teflon serpenyőt kenjünk ki olajjal, majd hevítsük fel. Amikor már elég forró a serpenyő, egy kisebb merőkanálnyit tegyünk bele a masszából, majd formázzuk kicsi lepénnyé. (egyszerre 5-6 palacsintát süthetünk meg)

    Alacsony hőmérsékleten süssük barnára az alsó felét a palacsintáknak, majd egy lapáttal alányúlva, egy hirtelen mozdulattal fordítsuk át. Ezután süssük a másik felét is barnára, majd tálalásig tartsuk melegen. (átfordítás után már kevesebb idő kell a sütéshez)

    Az almát hámozzuk meg, majd vágjuk négyfelé. Ezután távolítsuk el a magházat, majd ízlés szerint daraboljuk fel. (én kisebb kockákra vágtam fel)

    Egy serpenyőbe tegyük bele a mézet, majd adjuk hozzá a feldarabolt almát, a vaníliaaromát, és az őrölt fahéjat. Ezután kisebb lángon, a serpenyőt félig lefedve, kezdjük el párolni az almát. Pár perc után, amikor az alma már kellően megpuhult, vegyük le a fedőt, majd addig karamellizáljuk még a mézes-lé kellően besűrűsödik és bevonja az almadarabokat.

    Tálaláskor helyezzük tányérra a palacsintát, majd kanalazzuk rá a mézes-karamellizált almát és úgy kínáljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá