Túrós palacsinta vaníliás tejföllel recept
Hozzávalók:
Palacsinta:
- 25 dkg liszt
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 dl tej
- 1 csipet só
- 1 ek cukor
- 1,5 dl szénsavas ásványvíz
- 5 dkg olvasztott vaj
- 2,5 dkg élesztő
Töltelék:
- 25 dkg túró
- 2 ek tejföl
- 1 citrom reszelt héja
- 2 ek porcukor (ízlés szerint)
- 2 tk fahéj (ízlés szerint)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 nagy pohár tejföl
- 2 ek porcukor
- 1 rúd vanília
Elkészítése:
A palacsinta hozzávalóit robotgéppel alaposan kikeverjük (az élesztőt csak morzsoljuk bele, nem szükséges felfuttatni). Hagyjuk pihenni legalább 1 órán át. Ha nagyon sűrű lenne, hígítsuk fel vízzel.
Olajjal kikent palacsintasütőben süssük ki a palacsintákat.
A túrót villával törjük át, keverjük ki a porcukorral, a vaníliás cukorra, fahéjjal és 2-3 ek tejföllel, valamint a citrom lereszelt héjával.
A nagy pohár tejfölt keverjük el a 2 ek porcukorral és a vanília rúd kikapart magjaival.
A kisült palacsintákat töltsük meg a túrós krémmel, majd locsoljuk meg a tejfölös mártással.
Tipp:
Ha szeretjük, akkor a krémbe apróra vágott őszibarackot is tehetünk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »

