Túrós palacsinta vaníliás tejföllel recept

Hozzávalók:
Palacsinta:
- 25 dkg liszt
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dl tej
- 1 csipet só
- 1 ek cukor
- 1,5 dl szénsavas ásványvíz
- 5 dkg olvasztott vaj
- 2,5 dkg élesztő
Töltelék:
- 25 dkg túró
- 2 ek tejföl
- 1 citrom reszelt héja
- 2 ek porcukor (ízlés szerint)
- 2 tk fahéj (ízlés szerint)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 nagy pohár tejföl
- 2 ek porcukor
- 1 rúd vanília
Elkészítése:
A palacsinta hozzávalóit robotgéppel alaposan kikeverjük (az élesztőt csak morzsoljuk bele, nem szükséges felfuttatni). Hagyjuk pihenni legalább 1 órán át. Ha nagyon sűrű lenne, hígítsuk fel vízzel.
Olajjal kikent palacsintasütőben süssük ki a palacsintákat.
A túrót villával törjük át, keverjük ki a porcukorral, a vaníliás cukorra, fahéjjal és 2-3 ek tejföllel, valamint a citrom lereszelt héjával.
A nagy pohár tejfölt keverjük el a 2 ek porcukorral és a vanília rúd kikapart magjaival.
A kisült palacsintákat töltsük meg a túrós krémmel, majd locsoljuk meg a tejfölös mártással.
Tipp:
Ha szeretjük, akkor a krémbe apróra vágott őszibarackot is tehetünk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »