Túrós palacsinta vaníliás tejföllel recept

Hozzávalók:
Palacsinta:
- 25 dkg liszt
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dl tej
- 1 csipet só
- 1 ek cukor
- 1,5 dl szénsavas ásványvíz
- 5 dkg olvasztott vaj
- 2,5 dkg élesztő
Töltelék:
- 25 dkg túró
- 2 ek tejföl
- 1 citrom reszelt héja
- 2 ek porcukor (ízlés szerint)
- 2 tk fahéj (ízlés szerint)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 nagy pohár tejföl
- 2 ek porcukor
- 1 rúd vanília
Elkészítése:
A palacsinta hozzávalóit robotgéppel alaposan kikeverjük (az élesztőt csak morzsoljuk bele, nem szükséges felfuttatni). Hagyjuk pihenni legalább 1 órán át. Ha nagyon sűrű lenne, hígítsuk fel vízzel.
Olajjal kikent palacsintasütőben süssük ki a palacsintákat.
A túrót villával törjük át, keverjük ki a porcukorral, a vaníliás cukorra, fahéjjal és 2-3 ek tejföllel, valamint a citrom lereszelt héjával.
A nagy pohár tejfölt keverjük el a 2 ek porcukorral és a vanília rúd kikapart magjaival.
A kisült palacsintákat töltsük meg a túrós krémmel, majd locsoljuk meg a tejfölös mártással.
Tipp:
Ha szeretjük, akkor a krémbe apróra vágott őszibarackot is tehetünk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »