Túrós palacsinta recept
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 dl szénsavas ásványvíz
- 3 dl tej
- csipet só
- 1 tk olaj a tésztába + a sütéshez
Töltelék:
- 300 g félzsíros túró
- 2 ek sűrű tejföl
- 1 ek cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 nagy csokor zöld kapor
- aszalt piros áfonya
Elkészítése:
Palacsinta készítése:
A tojásokat egy csipet sóval kihabosítjuk, és felváltva hozzákeverjük a lisztet és a tejet. Félretesszük fél órát pihenni, közben néha megkeverjük.
Hozzáadjuk az ásványvizet és az olajat, átkeverjük, majd kisütjük. sütéskor tegyünk egy csepp olajat a palacsintasütőbe, hogy biztosan ne ragadjon le.
Töltelék készítése:
A túrót összetörjük, majd a tejföllel, a cukorral és a vaníliás cukor elkeverjük. Két részre osztjuk, felébe tesszük az apróra vágott kaprot, a másik felébe az áfonyát, amit 10-15 percig vízben áztattam előtte.
A palacsintákat megtöltjük, és tálaljuk.
Tipp:
Ebből az adagból 14-15 palacsinta lesz
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

