Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós-epres rakott palacsinta recept

Túrós-epres  rakott palacsinta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Palacsinta:

    • 400 g búza liszt
    • 100 g rozsliszt
    • 50 g kukorica liszt
    • 5 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kk szódabikarbóna
    • csipet só
    • 400 ml tej
    • kb 400 ml víz

    Töltelék:

    • 500 g túró
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só
    • 2 ek búzadara(opciós)
    • 1 csomag Bourbon vaníliás cukor
    • 0,5 citrom reszelt héja
    • 200 g eper

    Tetejére:

    • 300 ml eper joghurt
    • 100 ml tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • eper szeletek

    Elkészítése:

    A hozzávalókból palacsinta tésztát keverünk és 20 percig pihentetjük (amennyiben túl sűrű lenne,
    vízzel hígítsunk rajta). Egy 20*30 cm-es tepsit kivajazunk és zsemlemorzsával meghintjük. Az epret kis kockákra vágjuk, pár szemet félreteszünk a díszítéshez.

    Elkészítjük a tölteléket a palacsinták sütögetése közben. A túrót előzőleg érdemes átpasszírozni vagy mixelni, így lágyabb és krémesebb lesz az állaga. A tojások sárgáját, vaníliás cukrot, búzadarát a túróval összekeverjük, tojások fehérjéből és cukorból pedig félkemény habot verünk, amit óvatosan a túrós masszához forgatunk.

    A palacsintákat megtöltjük a krémtúróval és egymás mellé sorakoztatjuk a tepsiben. Joghurt-tejföl-tojás máz keverék felével lekenjük az első sort, gazdagon megszórjuk eper darabkákkal és következik egy újabb sor töltött palacsinta.
    A maradék joghurt öntetet elkenjük a tetején és eper szeletekkel díszítve előmelegített 200 fokos sütőbe toljuk. Kb 20-25 perc készre sütjük.

    Azon melegében tálalhatjuk, de hidegen is nagyon finom!
    Kötényeket felkötni! Palacsintázzunk! :D

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá