Túrós-epres rakott palacsinta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Palacsinta:
- 400 g búza liszt
- 100 g rozsliszt
- 50 g kukorica liszt
- 5 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kk szódabikarbóna
- csipet só
- 400 ml tej
- kb 400 ml víz
Töltelék:
- 500 g túró
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 2 ek búzadara(opciós)
- 1 csomag Bourbon vaníliás cukor
- 0,5 citrom reszelt héja
- 200 g eper
Tetejére:
- 300 ml eper joghurt
- 100 ml tejföl
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- eper szeletek
Elkészítése:
A hozzávalókból palacsinta tésztát keverünk és 20 percig pihentetjük (amennyiben túl sűrű lenne,
vízzel hígítsunk rajta). Egy 20*30 cm-es tepsit kivajazunk és zsemlemorzsával meghintjük. Az epret kis kockákra vágjuk, pár szemet félreteszünk a díszítéshez.
Elkészítjük a tölteléket a palacsinták sütögetése közben. A túrót előzőleg érdemes átpasszírozni vagy mixelni, így lágyabb és krémesebb lesz az állaga. A tojások sárgáját, vaníliás cukrot, búzadarát a túróval összekeverjük, tojások fehérjéből és cukorból pedig félkemény habot verünk, amit óvatosan a túrós masszához forgatunk.
A palacsintákat megtöltjük a krémtúróval és egymás mellé sorakoztatjuk a tepsiben. Joghurt-tejföl-tojás máz keverék felével lekenjük az első sort, gazdagon megszórjuk eper darabkákkal és következik egy újabb sor töltött palacsinta.
A maradék joghurt öntetet elkenjük a tetején és eper szeletekkel díszítve előmelegített 200 fokos sütőbe toljuk. Kb 20-25 perc készre sütjük.
Azon melegében tálalhatjuk, de hidegen is nagyon finom!
Kötényeket felkötni! Palacsintázzunk! :D